What do you think our founding fathers would think of "social networking?" I'm very interested in technology, I have worked as a technology teacher and I have just completed certification to be a library media specialist. I love exploring new software applications and teaching people how to use them.
When I came across this article on Boston.com I hatched (hence the word eggs in my title) an idea that maybe my blog friends would be interested in it also. I was naturally drawn to it because of my interest in technology and I thought I'd post this slide show as an article. I'd love to hear your thoughts on technology and social networking.
Now that you've had a moment to process this information, how do you think our founding fathers would react to today's technology?
This person never misses an opportunity to document a bad work or personal situation on a social networking site. Facebook, Twitter, and personal blogs are littered with job-related groans and negative gripes.
The solution: Look on the bright side. Keep the information that you post positive. Sticky or unpleasant situations are best discussed offline and in private.
2. The noise polluter
This person and their phone seem to lack a silent mode or off button. Your peaceful work day is interrupted by this person who noisily and freely makes calls without any regard for their colleagues. Their phone rings noisily and their conversations become impersonal and loud interruptions.
The solution: Keep office noise at a minimum. Set your phone to silent mode at the office and hold personal conversations in private.
3. The cryptic communicator
This person relies on shorthand texting, but doesn't limit it to just texting. Odd or informal abbreviations, poor punctuation, and spelling and grammatical goofs leave people shaking their heads and make the messages harder to decipher and understand.
The solution: Improve your communication skills, at least by taking it easy on the abbreviations. Spending just a little more time on your communications makes them easier to decipher.
4. The pop-up artist
This persona manages to interrupt your work without having to be within a short, physical distance. This chat fanatic insists on sending you instant messages constantly throughout the day, sometimes without work in mind.
The solution: Don't go overboard. IMs are fine for quick conversations but most people prefer e-mail.
5. The conference call con
This is the person who pretends to pay attention in teleconferences but multitasks to the point where he has no clue about what's being discussed. Sadly, this is not an unusual problem: 45 percent of executives confessed to frequently doing other things while in these meetings, according to a Robert Half survey.
The solution: Pay attention. While a little multitasking is all right from time to time, pay attention to relevant conversations. Being invested in the conversation can keep you from being distracted.
6. The selfish networker
The concept of "reciprocation" is lost on this person, who only visits professional networking sites when it benefits their own needs. This corporate climber solicits recommendations and introductions on LinkedIn, but never returns the favor or says thanks.
The solution: Be a good friend or colleague. Follow the etiquette of social networking sites like LinkedIn so that your requests don't fall on deaf ears.
7. The friend counter
This person is all about the quantity, not the quality, when it comes to Facebook friend requests. They will send friend requests out to anyone and everyone – even people they barely know – in order to have the most friends.
The solution: Be more selective. Social networking is not about how many friends or followers you have, but the quality of those you are connected with. You'll find your contacts to be more worthwhile in the end.
8. The trivial Twitterer
Social networking sites for professionals are more about sharing the most important information than sharing all information. This person uses social networking sites such as Twitter and Facebook to post mundane facts about their life and work, such as what they had for lunch. Their contacts therefore get bombarded with these annoying little updates.
The solution: Be more insightful. Strategic Twitter and Facebook users, who use it for professional reasons, spotlight their expertise by offering valuable information such as industry news and articles. Weed out the unimportant comments to save everyone the time.
9. The computer crasher
Without warning, this infamous inbox clogger sends mega-sized attachments that take forever to download or, worse, cause others' computers to crash and shut down.
The solution: Be polite. For both the sender and the recipient, make sure the attached file is under the size limit and if it isn't, consider zipping the file or using a file transfer service.
10. The interview interrupter
This is the person who never makes it into the workplace without screwing up the interview with constant texting. Addicts are so attached to their phones that they can't put them away to answer a few questions and therefore, have typed their way out of a job.
The solution: It's obvious: Put away your phone. For interviews or other important meetings, make sure to put your phone in silent mode or to turn it off completely. The person on the other end can wait a few minutes while you get your life in order.